måndag, oktober 15, 2007

På bättringsvägen...

Fyyyyy, för huvudvärk!! Dag 12 med huvudvärk (inte bara migrän, "bara" 6 av dagarna har varit "migräniga", men det är nog så jobbigt det)...

Det var så mina kollegor (sjukgymnaster hela bunten) bara stirrade på mig idag och så blev det vips bestämt av en av mina underbara kollegor Ulla skulle sätta akupunktur på mig efter jobbet... Hon gjorde det och 45 min senare är jag iaf människa igen! Inte helt bra, men jag känner mig lättare och har inte lika mycket huvudvärk nu. Mer spänningar kring huvudet och tinningarna. Men inte inuti huvudet, kroppen är inte påverkad.

Efter akupunkturen tänkte jag ju hjälpa Ulla att städa undan prylarna, men hon bara puttade ut mig genom dörren och sa "Sluta vara en duktig flicka! Du går hem NU! Jag fixar det här!"

Och Fredrik handlade och fixade middag, min mamma (som fortfarande bor hos oss, hon har gjort det i 2,5 vecka) bara pratade med mig och fick mig att slappna av och söta Martin gav mig en varm kram...

Så nu är jag nog snart på banan igen!! På torsdag blir det ny akupunktur, och nästa vecka med.... Sååå härligt!

Ja, det är först nu jag inser att jag levt med huvudvärk nästan DAGLIGEN i 27 år och inte fattat hur handikappande det är... Man vänjer sig ju. Och nu när jag haft MKT färre anfall sen maj, så inser jag först nu att det är ett helvete med huvudvärk. FY!

Men det finns HJÄLP, det handlar bara om att prata om det, leta, inte ge upp och ta emot hjälpen. Sluta vara duktig flicka helt enkelt :) Och att älska sina ljuvliga arbetskollegor som bryr sig, de är guld värda!!!

Ikväll blir nog en lugn kväll, tror inte jag ska skapa nåt. Men å andra sidan vet man aldrig vad som händer sen. Men kanske ska jag satsa på att lägga mig FÖRE midnatt ikväll. :)

Tjillevippen!

10 kommentarer:

stina sa...

Hoppas att det funkar med akupunkturen! Fy sjutton vad jobbigt det måste vara att ha så ont i huvudet så ofta och länge! Sköt om dig! Kram Stina

Anonym sa...

Men fy fasiken vad jobbigt att ha huvudvärk så mycket!! Skönt att akupunkturen hjälpte dig... Hoppas du kan finna hjälp, så du får många värkfria dagar!!

Stor KRAM

Pihlina sa...

Visst är det knäppt att man liksom går runt och ursäktar sig för att man mår "lite" dåligt när man har huvudvärk... Det är sjukt handikappande med migrän. Och jag har inte heller fattat detta förrän nu... eftersom jag mådde så bra ett tag i våras. NU fattar jag vad mycket jag går miste om när jag ligger i flera dagar i sträck.
Hoppas din huvudvärk håller sig borta med hjälp av akupunkturen!

Anonym sa...

Uhhhh.... stackars dig. Hoppas akupunkturen kan hjälpa dig ordentligt. Det är faktiskt SÅ bra - säger alltid min mamma som... just det, också är sjukgymnast ;-) Fast själv har jag aldrig vågat prova. De ser ju så läskiga ut de där lååånga nålarna...

Kram

Christine sa...

Skönt att höra att du mår bättre!! =) Hoppas att det håller i sig nu!

Stor kram!

Anonym sa...

Usch, huvudvärk är inte alls roligt.
Har själv det till och från. Ibland även migrän.
Kulminerade med flera migrän anfall dagar efter varann i början av året. Vilket resulterades i att det bedömdes vara pga stress.
Jag var sjukskriven nästan ett halvår men jobbar så smått igen.
Dock är arbetsplatsen lika stressig (underbemannad)fortfarande.
Så det är inte så lätt att "ts sig tillbaka", fast man så gärna vill..

Hoppas att din huvudvärkhålelr sig undan nu om du kan få akupunktur hjälp.

/Åsa

Anonym sa...

Hoppas du snart blir bättre Helene! Det är så lätt att ta på sig för mycket saker att göra för att viljan och engagemaget finns där. Men kroppen måste orka också! Hoppas verkligen att du snart är på banan igen, men ta det lugnt!!! :)

Massa kramar LottaR

Anonym sa...

Försök att ta det lugnt och slappna av - om du kan. Även sådan stress som kommer av roliga saker - sådant som man verkligen vill göra - kan ju leda till huvudvärk och migrän. Skönt att akupunkturen kunde ge lindring!
Sköt om dig.
Kram! Stina

Sanna F sa...

Å jag hoppas det hjälper dig!!!
Det är ju jätte jobbigt att ha ont i huvudet helatiden!!!
**KRAM**

Anonym sa...

Usch vad jobbigt...
Jag har migrän då och då... Sist hade jag ont i fyra dagar och det tyckte jag var hemskt.
Så jag kan bara tänka mig hur jobbigt du har det!
Hoppas att du snart ska må bättre!

Krya på dig-kram
Mette