tisdag, februari 28, 2012

Charlie 1 år

Idag fick vi äntligen till sista månadsfotona, min lilla busunge är nu ett år och jag kommer inte fortsätta fotografera på detta sätt varje månad. Det blir svårare och svårare att få honom att sitta still *s* MEN jag kommer försöka fotografera både Charlie och Aston i ministudion med jämna mellanrum i alla fall.... Måste säga, ska ni få barn så satsa på att ta foton varje månad och gör ett litet collage och sammanfatta om vad de kan och gör just nu. Det är värt hur mycket som helst i efterhand.

Anledningen till att vi väntat med att fotografera några dagar efter födelsedagen är att han varit så snuvig och varit röd och rinnig i ögonen. Jag ville att han ska få foton där han ser någorlunda pigg ut ;-)

Nå, till min sötis då. Här är han, vår blonda blåögde sötnos i egen hög person. I fina festkläderna han hade på kalaset i lördags + det fina halsbandet med hans namn på som Therese, min svägerska, gjorde till honom i doppresent.


Vid 1 år:
- Charlie väger nu 8800 g och är 75 cm lång.
- Han går och går och går, inte ofta han använder sin speciella chimpanskrypstil längre. Han försöker till och med att springa.
- Pratar mer och mer, men tecknar även vissa saker såsom trött, hungrig osv. Säger mamma, baa (pappa), ajjå (hej då), hej, nä, naa (napp), titta, där, titta där
- Denna månad mellan 11 och 12 månader har han varit förkyld - lindrigt - två gånger. Sen blev han rejält sjuk 1 vecka före sin födelsedag, då var det över 40 graders feber i 3 dygn och sen kom hosta, rejäl snuva och kladdiga ögon.
- Äter normalt mycket bra, men inte senaste 1,5 veckan. Äter allt när han äter, helst vår mat och med trubbig gaffel på egen hand.
- Äter välling med god aptit, ännu mer nu när han varit krasslig. Äter innan läggdags, somnar numer oftast i sängen själv men jag är i samma rum. Vaknar till någon gång på natten och vill ha nappen, vill äta en gång/natt. Oftast runt 4-5-tiden på morgonen.
- Inga tänder än, men har 5-6 st på gång.
- Har fått dagisplats till den 15 augusti, yajk.... (samma dagis som Aston! Skönt!)

De tidigare collagen:


4 kommentarer:

~:Johanna:~ sa...

Ja tiden bara rusar iväg med våra småttingar. Om några veckor ska vi åxå ha 1-årskalas.

Jag är såå förtjust i dina fina collage. Jag ska försöka göra nåt liknande till Agnes fotoalbum.

Ha en fin dag

//Johanna

webmosterhelene sa...

Tack Johanna!! Tänk att det snart är dags för er oxå :) Det är underbart med de här collagen, så gör såna.

Sanna sa...

Jösses va tiden går! Redan ett år! Hipp hipp Hurra! Stort grattis till Charlie!
Kram Sanna

Jozebelle sa...

Tiden går så fort men han är lika söt fortfarande fast han har fått konkurrens, alla små underbara sötnosar jag har på jobbet! *ler*

Kramizar