tisdag, maj 28, 2013

Project Life och fotografering....

Jag har påbörjat en - för mig - ny form av scrapbooking, nämligen Project Life. Det påminner om gamla tidens sätt att sätta in foton i plastfickor, skillnaden är att det är lite scrapbooking light över det hela. Man sätter in färgade papper, stickers, dekorationer och dokumenterar mer - lite vecka för vecka.



Under två veckor började jag med årets första 18 veckor, jag satte in foton och papper, skrev veckonummer som titel och har bara texten kvar. Är så glad att jag har min blogg... För det gör det hela lite lättare.

Detta med PL har gjort att jag tänker mer på vardagsfotograferingen igen, den föll lite i höstas när jag började jobba igen. Men känner att jag nu återtagit kommandot över min fotografering och dokumenterar mer igen....

Jag kommer givetvis scrappa på mitt "vanliga" sätt i framtiden oxå, men jag har upptäckt hur skoj det är att scrappa på PL-vis. Att titta tillbaka vad vi gjort hittills under året.

Jag har nu planerat uppslagen för vecka 19-22 och även planerat att komplettera till de tidigare veckorna nu när jag ser hur det ser ut. Enkelt och så skoj! Förarbetet är annorlunda för PL, mer planering men på ett enkelt sätt.... Sen sätter man "bara" in allt i fickorna, så som det är planerat.

Jag har äntligen beställt ett nytt zoomobjektiv oxå, det är verkligen ett måste nu inför sommaren. Fixar inte en sommar till med enbart ett 50 mm objektiv...

Så framöver kommer ni även få se endel Project life här i bloggen, och jag har funderingar på att gå tillbaka ända till år 2008 - det året då Aston föddes och då vi väntade honom. Kanske.... Det är ju många år att scrappa, 2008-2012, i så fall.... Men det vore skoj att göra det och kunna följa de små killarnas uppväxt i "vanliga" album. Vi får se... Fortsätter med 2013 nu och kommer köpa ett album och även göra 2012 i sommar, så får vi se hur jag går tillbaka i tiden sen....

Har du börjat med PL eller har du funderingar att göra det?!

3 kommentarer:

Ellison sa...

Kul att du kommit igång med PL! Jag började ju vid årskiftet och det var det som fick mig att börja scrappa igen överhuvudtaget :)

Anonym sa...

Verkar kul!

Lilla07an sa...

Va roligt att se några pl-sidor och att höra att du gillar det. Då var det precis som jag trodde *s*. Hejja dig!