fredag, oktober 21, 2016

DAG 197 - att tillåta sig....

Att tillåta sig nån godsak ibland är svårt.... Men att leva oerhört spartansk tror jag inte är bra i längden, även om vi inte ska äta socker i den utsträckningen då... Jag märker att jag haft lite lättare att rycka i dörren till skafferiet nu när jag inte mår riktigt hundra. Jag vet dock oxå att jag kommer hitta tillbaka till lust, ork och energi igen...

Så för tillfället så tillåter jag mig en kokosboll och en kaka dagen till ära, Fredrik fyller ju år idag och jag ville äta lite godsaker. Bara för att.... Suget efter godsaker finns ju klart oftare nu när jag äter mat som vanligt (men mycket bättre mat, jag äter ju inte allt utan väljer fortfarande). Ibland lyckas jag stålsätta mig, någon gång har jag tyvärr trillat dit.... Men SKA verkligen ta tag i det igen! 

Vägrar dock gå omkring och må dåligt för de oerhört få gånger jag trillat dig.... Endel gånger har varit val, men andra har jag liksom fallit för vanan och suget att ta några godisbitar eller en kaka. Men på det hela taget, jag gör det inte ofta och vill inte skuldbelägga mig själv. Utan jobbar istället med det mentala,  vad kan jag göra för att inte ta en godbit nästa gång.... I somras ersatte jag suget med promenader, det borde jag göra nu oxå - men det är ju det där regnet och rusket och det som ställer till det.... Jobba på med det mentala, Helene!! Du fixar det! 

Inga kommentarer: