torsdag, augusti 24, 2006

Sverige ska få en scraptidning!!!!

Jag har den stora äran att berätta att vi i Sverige ska få en scraptidning - på SVENSKA!! Det här är den stora hemligheten vi viskat om så länge nu, vid sidan om vår inspirationsblogg. Kan det bli roligare?!! Jag - och 6 tjejer till - blev tillfrågade om vi ville vara med vid uppstart och ingå i designteamet och vi svarade alla JA!!

Jag kan bara vinka och pusha för att ni ska köpa tidningen och jag hoppas att ni är med på skissen jag ritat - där ni har möjlighet att skicka in era bidrag till tidningen och kanske blir det just din som publiceras i min kolumn!!!

Här kommer lite mer info från chefredaktören Eva

Hej!

Sverige ska få en egen scrapbooking tidning, Scrapbooking m.m!

Tidningen kommer att handla om allt som rör scrapbooking, vanlig och digital, layouter såväl som andra projekt. Den kommer att innehålla nyheter, tips om foto, teknik, material, verktyg och design, tävlingar, trender, inspiration och massor av överraskningar i en härlig blandning. Vi är så glada och stolta över vårt designteam. De är helt enkelt toppen!! Åsa Bergstrand, Marie Holmström, Helene Larsson, Theresa Lundström, Lilo Nippgen, Jenny Sandberg och Annie Weis.

Tidningen ska komma ut med 12 nummer per år. Första numret är ute 24 oktober. Pris: 59 kronor.

CALL SKISSEN
Vi hoppas att du också vill vara med och skapa. Redan nu är det saker på gång som du kan skicka in till tidningen. Det är Helenes kolumn i tidningen – skissen. Alla publicerade layouter ersätts med 150 kronor.

Gör så här:

Gör en layout efter Helenes skiss. Du får tolka den fritt.

Scanna eller fotografera din layout

Skicka in bilden på layouten till tidningen före den 8 september (jpeg-fil med e-post eller framkallad bild med vanlig post).

Bifoga namn, adress och telefon nr. Bifoga också materiallista för layouten och skriv gärna några rader om layouten, bakgrund, hur den kom till och hur du har tolkat skissen.

Om du e-postar:

Skicka gärna bilden på layouten med mindre storlek och lägre upplösning, men kontrollera att allt viktigt går att se och att texten kan läsas. Du kan scanna ca 25-30 % av originalstorlek. Lämplig bildstorlek är 600*600 pixlar, max 100 dpi. Filstorlek ska vara mindre än 1,0 MB.

E-post: skissen@scrapbooking-mm.se

Om du postar:

Om du postar ett foto på din layout så kan du minska ned bilden så att den får plats på en A4.

Adress:

Engvall Publishing

Att: Skissen

Box 3147

103 62 Stockholm

Här kommer lite information om de regler som gäller för inskickade layouter, för att de ska kunna publiceras. Layouten måste vara din egen skapelse, eller att du har fått tillstånd att använda foton, bilder m.m. som inte är ditt eget. Tänk till exempel på att man ofta inte har rätten till bilder tagna hos en professionell fotograf. Fråga också om lov från de som är med på foton, så att de samtycker till att eventuellt hamna i tidningen. Layouter får inte vara tidigare publicerade.

PRENUMERATION
Det går att teckna prenumeration redan nu. Tidningen har ett premiärerbjudande för 6 månaders prenumeration. Prenumerationer som tecknas och betalas före 20 oktober är det 50 % rabatt på, dvs. 6 nummer för 177 kronor. Ingen avgift eller porto tillkommer inom Sverige.

Gör så här för att teckna prenumeration

Skicka e-post till prenumeration@scrapbooking-mm.se

Skriv följande i mailet: ”Prenumeration premiärerbjudande 6 nr”.

Skriv ditt namn, adress och telefon nr.

Du kan också posta denna information till adress:

Engvall Publishing

Att: Prenumeration

Box 3147

103 62 Stockholm

Betala 177 kronor på bankgiro: 5937-4074.

Vi skickar ett bekräftelsemejl på att du är prenumerant, inom 7 dagar efter att vi har fått mejl och betalning för prenumerationen. OBSERVERA. Om du vill att prenumerationen ska gälla redan från första numret så behöver den tecknas och betalas före 15 september.

ANNONSERING
Kontakta oss på annonser@scrapbooking-mm.se om du är intresserad av att annonsera i tidningen.

FRÅGOR
Övriga frågor kan du mejla till oss på mailto:fragan@scrapbooking-mm.se

Det är lite begränsat hur mycket frågor vi kan besvara innan tidningens första nummer är ute. Men vi ska göra vårt bästa, och vi är tacksam för alla frågor vi får.

Tidningen kommer med en egen hemsida senare i höst.

Välkommen till vår tidning!

Eva Engvall

Chefredaktör

Scrapbooking m.m.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh det här är så roligt!! Jättestort grattis Helene! Längtar massor till första numret...

Anonym sa...

hej! googlade för att hitta information om prenumeration på scraptidningen, o hamnade i din trevliga blogg. Hittade här all inf jag behövde! Tack för titten.