söndag, juli 24, 2011

Charlie 5 månader

Hipp hurra för Charlie idag! Tänk, 5 månader har gått sen han äntrade världen, sen han fyllde vårt liv med kärlek. Han är helt underbar, vår lilla solstråle. Han är oftast glad, blir arg om han är trött eller hungrig eller uttråkad såklart. Men numer är det inte alls lika ofta som han blir galet arg och gallskriker. Han låter mest irriterad och hummar liksom.


Vid 5 månader har Charlie kommit upp i en hel portion gröt med katrinplommonpuré på kvällen. Han formligen älskar gröten!! Så gott!! Till lunch äter han grönsakspuréer, men det är inte någon hel portion än. Men snart ska vi börja med "riktig" mat med kött och fisk. Det kommer han nog gilla! I övrigt ammas han fortfarande och det fungerar riktigt bra numer och efter allt kämpande med sår och annat har jag ännu inga planer på att sluta amma, om inte han själv vill sluta.

Charlie gillar inte magläge och rullar inte än, men vi tränar lite då och då. Däremot sitter han superstadigt och behöver bara lite hjälp med balansen bakåt och lite i sidled. Så han kommer nog snart sitta perfekt! Han vill gärna stå upp och när han ska nånstans försöker han gå åt det hållet alternativt så gungar han med hela kroppen åt rätt håll.

Han har börjat prutta med munnen och det bubblar och spottas saliv i parti och minut. Favoritleksaker är en blå plastanka med lång hals samt en stjärnskallra. Eller nappen, den är perfekt att ta ur munnen och leka med. Charlie är ingen nappkille direkt.

Sovtiderna är fortfarande läggning nångång mellan kl 19-20 som regel och vi vaknar runt 7,30-8 på mornarna. Ett långt sovpass på 5-6 timmar innan mat vid 2-tiden ungefär känns lyxigt. Sen kommer ytterligare ett matpass runt 5 och nästa då vi varit vakna en stund på morgonen.

Charlie är helt enkelt ett enkelt och glatt barn, en riktig solstråle.

Vikt och längd tas på onsdag den 27:e. Så jag har inga aktuella uppgifter just nu.

Edit: vi var på bvc idag, den 27:e och han väger nu 6630 g och är 63,5 cm lång (vikten är densamma som Aston vid 5 månader, men Charlie är 3 cm kortare. Därför känns han knubbigare ;-) )

Charlies tidigare collage:
Inga kommentarer: