måndag, september 02, 2013

Ordet "fett" är poppis....

"Jag är fett kall", säger Aston då han kliver in i den varma härliga duschen.

"Det är fett gott, mamma!", säger Aston om middagen häromdagen. Den bestod av spagetti och köttfärssås.

"Åh, det här är fett roligt", säger Aston då han spelar Super Mario bros.

---------------------

I övrigt har han fått lite "spelförbud" på tv:n fram till han fyller 5 år den 12 september. Spelandet har tagit lite överhanden över hans kreativa lekar och annat, han blir tjurig och grinig. Och så har han börjat med en olat att han skriker och gnäller för att försöka få sin vilja igenom. Den "dumma" mamman tolererar inte det, så nu ska vi bryta trenden - hoppas jag!

Jag pratade med en av "fröknarna" på dagis och hon sa att det där skrikandet inte är så ovanligt bland de barn som nu går sista året på dagis. Det hör kanske ihop med att de nu är "störst" på dagis, att de är stora men ändå små. Men det gör det inte mindre jobbigt och "dumma" mamman har ändå beslutat om att det ej ska spelas på tv:n ;-)

1 kommentar:

Eivor/Ejja sa...

Känner igen mig när det gäller att ibland vara "dumma" mamma. Tur att det går över, vi har lämnat den fasen just nu.
Jag känner också igen mig när jag hör hur Aston blir när han spelar TV-spel. Kevin (vår älsta 7 år) brukar bli jättearg och på dåligt humör om han spelar för mycket. Vi brukar ha spel-paus för att de ska just LEKA mer. Har våra pojkar inte spelat på ett par dagar ,är det som om de inte är lika sugna och de blir på bättre humör. Det var rolig att läsa det du skrev, för jag känner som sagt igen mig jättemycket. Det är skönt att höra att andra har det på liknande sätt, att man inte är ensam.
Tack!

Hej från mig,
Eivor/Ejja