måndag, december 14, 2015

En kväll på sjukhuset....

Skrivet i efterhand på dagens datum, så det hamnar "rätt"....

Ikväll åkte jag, Aston och Charlie till Bromma Akuten, den närakut vi valt att tillhöra. Där fick vi komma in rätt snabbt och doktorn lyssnade på Astons histora, sen på hans lungor och mätte saturation mm. Doktorn konstaterade rätt snabbt att han lät astmatisk i lungorna (främst höger), att han är lite röd i halsen och lite öronen precis som man är vid virus, att han saturerade sig till 94% och hade en puls på 92. Hon sa att Aston utvecklat förkylningsastma och bör inhalera under kvällen för att inte få andningsbesvär ikväll också, men att hon ville att vi skulle åka in till ALB Barnakut eftersom Astons saturation bara var 94% (inget alarmerande, men tillräckligt lågt att han bör inhalera).

Vi åt på McD som killarna ville och åkte sen hem och lämnade Charlie till Fredrik som nu kommit hem från jobbet. Vi packade lite spel och en iPad, för det tar ju tid på sjukhus. 

Vi fick vänta ca 1 timme till triagen på Barnakuten. Då saturerade han sig mkt bättre (99%) och hade lägre puls mm, så vi fick gå vidare till Närakuten på ALB. Bra val tror jag, för där gick det snabbare även om det var väntetid där med. Efter ytterligare 45 min där fick vi prata med en ssk och vänta igen, sen träffa en doktor, sen inhalera Ventoline två ggr med en kortisoncocktail emellan under 30 min, sen träffa doktorn igen. Då lät allt fint och vi fick åka hem med ett recept på Mollipect samt direktiv att ta kontakt med vår vårdcentral imorgon.

Vi kom hem strax före midnatt, tog en nattfika bestående av macka och te. Sen kraschade vi direkt i sängen....

Inga kommentarer: