fredag, juli 06, 2012

Lite om Charlie :)

Tänkte bara skriva lite lite smått om Charlie, för att minnas lite själv... Ber om ursäkt för dagens alla uppdateringar ;-)

Klättra:
Charlie har varit rätt dålig på att klättra (främst för att han aldrig kröp och därför fortfarande inte kan ta sig fram på knäna och definitivt inte uppåt/nedåt), men sista veckorna har han kommit på hur man gör med benen. På gott och ont, för nu tar han sig upp i trappen hemma oxå...


Prata:
Det kommer fler och fler ord, det är fantastiskt vad han kan göra sig förstådd. Han säger endel, tecknar endel och om vi inte förstår tar han med oss och visar om det går att göra det :) Och han härmar många ord oxå, det blir mest stavelser och melodislingor. Men han försöker massor!

Lite ord vid 16 månader:
Yng-a = flygplan (tecknar samtidigt med handen uppåt luften)
Mamma, pappa
Nej
Ne-ni = Fredrik
Na-ni = Martin
No-ni (ungefär) = Robin
Atta = Aston
Mmmm = bil
Ninning = välling
Ma-a (långt a) = mat (tecknar samtidigt med handen som om han äter)
Ma (kort a) = napp
Tutti = snuttis (hans älskade snuttefilt)
Klaa (långt a) = kram
Puu = puss
Moppa = soffa/sitta i soffan
U-u (stöter fram två u efter varann) = ut eller upp
Ne-e (stöter fram två e efter varann) = ner
Otta = Lotta
Oo-a = Noah
Dodi = Doriz (Lottas ena hund)
Mumma = Mumma (Lottas minsta hundvalp)
Buu = buss
Hoo = sko
Ötna = öppna

Tecknar:
tvätta händerna (som om han tvålar in händerna)
borsta tänderna (som om han borstar tänderna)
trött/sova (lägger kinden i handen)
äta (som om han äter)

Hundrädsla:
Tja, innan vi åkte till Lotta har Charlie varit mycket osäker kring hundar. Han har tyckt att de varit obehagliga, mindre hundar är värre än stora. Därför kändes det bra att åka hem till Lotta och vänja honom vid hundar, på ett lugnt och fint sätt. Första dagen var han lite ledsen och osäker då de kom fram, nu skrattar han åt dom - busar han med dom - ropar på dom - försöker bära dom (aja baja!) osv.

Superskönt är det att det verkar ha släppt, hoppas det håller i sig :) Martin var oxå lite hundrädd då han var yngre, men det gick lätt att jobba bort. Så det ska nog ordna sig med Charlie oxå.

Grejen är att ALLA mina systrar och min bror har hundar, flera stycken till och med. Så det är liksom bra om man inte är rädd ;-)

1 kommentar:

Jozebelle sa...

En söt och go' unge som kommer klara sej bra här i världen och jag kan tänka att du nu tycker det är skönt att han int ekunde klättra förut, de brukar lära sej det när de är mogna så han hade inte bråttom med det och det är absolut inget onormalt alls.