tisdag, juni 28, 2016

DAG 84 - 12 veckors hälsouppföljning....

Hej! Jag har inte glömt bloggen och ska ta och uppdatera den vad det lider... Jag har foton, min träningsdagbok och även en vanlig dagbok som jag skriver i, så jag har lätt att ta ikapp bloggen. Har bara inte hunnit hittills....

Här nere är jag idag, jag har en sk viktväst på mig. Den väger 17,5 kg, så många kg mer vägde jag för 12 veckor sen. Aldrig mer ska jag väga så mkt, ALDRIG! Den var så grymt tung, tänk att jag bar runt de där +17 kg på min kropp.... Ja, det förstod jag ju, men att känna vikten.... Fy fasiken liksom.....

Jag var på min 12 veckors hälsouppföljning med min coach Maria idag. Allt är bara fint med mig. Blodtrycket är lågt, jag tränar och promenerar och stavgår och power walkar, men trots allt inom nånting som jag tror är hållbart för framtiden! Idag väger jag 70,1 kg, dvs jag har gått ner 17,7 kg. Midjan har minskat med 14 cm och mäter nu 84 cm! BMI är 26,4 och snart är jag alltså normalviktig. Det känns underbart! Jag känner mig stark och grym!

Brottas fortfarande ibland med tankarna att jag alltid skulle kunna göra lite mer, ni vet promenera mer, träna oftare, stavgå mer... MEN jag försöker lägga mig på en lagom nivå, en nivå där jag förhoppningsvis klarar mig från skador och som jag orkar hålla i framöver! Jag är bra på det här, nu ska hjärnan fatta det också!

Från och med imorgon börjar jag trappa upp maten, från enbart måltidsersättningar till ett lagat mål mat om dagen och tre måltidsersättningar 1-3 veckor. Sen ökar jag till 2 lagade mål och två måltidsersättningar tills dess att jag nått min målvikt. Den har jag för övrigt ändrat till 62 kg, dvs 3 kg mindre än jag tänkte från början. Detta för att ha ett litet spann att öka och minska på då jag äter mer mat och förhoppningsvis bygger lite mer muskler också.

Så, min resa fortsätter ett tag till. Men nu med "riktig" mat med i bagaget! Spännande! Så snart ska jag ställa mig och förbereda morgondagens lunch (eftersom jag jobbar imorgon) och det blir torsk i foliepaket med kokt broccoli, kokta morötter och kokt brysselkål. Hoppas magen fixar det!!!

Hej och tack för idag!

Inga kommentarer: