tisdag, september 16, 2008

Astons namn....

Jag har fått lite frågor hur det kommer sig att vi valde just namnet Aston till vår prins :-)

Som flera av er tippat så har Aston en MYCKET bilintresserad pappa, han fixar och trixar med sin bil, kör gokart och har koll på det mesta kring bilar *s* Och nej, Astons mamma är INTE lika bilintresserad (men väl av kameror och scrapbooking, men det är svårt att döpa sonen till Canon eller hur *asg*)...

Fredriks favoritbil är av märket Aston Martin och det som från början var menat som ett litet skämt från hans sida... Att om det blev en son kunde han ju heta Aston blev således till verklighet :-)

Jag har smakat på namnet Aston i flera månader, velat hit och dit. Kan det passa, kan det låta konstigt? Men nej, när han väl var här så var vår prins en klar Aston.

En liten personlighet med klar attityd :-) Ett namn för en prins, helt klart!'

Theodor då? Tja, en kväll för några veckor sen kom jag bara på att jag tycker om namnet Theodor/Theo. Det är inget namn som ens florerat i tanken innan.

Och eftersom varken jag eller Fredrik har några direkta släktnamn att föra vidare, så tyckte vi att kombinationen Aston Theodor passar bra ihop.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Theodor, precis som Thea (Theordora)... = Guds gåva. Inte fel det heller. Kram!

Christine sa...

Hehe, det första jag tänkte va att pappa diggar förmodligen Aston Martin ;) =D
Det är hur som helst väldigt fint!!

I ett litet hus sa...

Helt underbara namn! Kul att heta något orginellt men inte för konstigt namn. Hoppas du förstår hur jag menar, men det var verkligen namn som föll mig i smaken, och jag är övertygad om att prisen också kommer bli nöjd!

Ha det bra! Kram Lotta

Anonym sa...

Jättevackert namn-ASTON!

Licka sa...

Vilka fina namn ni valt. Min äldsta heter Theodor i andra namn och jag bara älskar det namnet. Även sonen gillar det och undrar varför vi inte valde det istället för Victor?

Lillnea sa...

Jag tycker det är kul med lite ovanliga och speciella namn. Det passar bra till den lille prinsen :)

~ Sophia ~ sa...

Jättefina namn ni valt. Känns harmoniska ihop.
Oxå rätt scrapvänligt namn , Aston menar jag. Kan bli en dl roliga LO´s bara kring namnet och kopplingen till bilintresset.

Min yngste son heter Ivan Mio River. River efter pappans stora idol Springsteen ( låten The River)
Oxå lite mer ovanliga namn ( och scrapvänliga = )
Kram!

Anonym sa...

Läckert med ett annorlunda namn ju!! GRATTIS till underverket förresten!! :-) Min Linus heter också Theodor i mellannamn, men det har han fått efter min farfar och så tycker jag det är fint!!
Kram Maria S

Anonym sa...

jag tänkte på Ashton Kutcher direkt, men så sa nån annan att de tänkte på aston martin å den tanke n hade jag inte ens tänk ;-) tyckte de var ett heltufft namn, å ni ville ju ha ett internationellt gångbart namn å det är de ju definitivt :-D

Canon är ju iaf bättre än Pentax ;-) men Nikon kan ju faktiskt funka :-D

Scrapnamn finns de ju istället mängder att inspireras av, varför inte Tim som tim Holtz ;-) eller Elsie på en tjej? Basic grey är ju inte världens roligaste namn dock :-p

Anonym sa...

Men åh, GRATTIS till lillprinsen!! Har helt missat i några veckor att gå in på din blogg och läsa. Tycker det var så spännande att följa dig och magen. :)
Hoppas ni alla mår bra och njuuut ordentligt nu och ta det lugnt!
Ps. Aston är ett härligt, fränt och coolt namn som jag tycker passar alldeles utmärkt. Ds.
Kram Anna

Anna sa...

Jag ska väl vara lite mortvalig så och tycka att namnet är sådär. ;O) Men jag vet att snart så tycker jag namnet är precis rätt, måste bara vänja mig först. :O))

Höstkramen Anna

Maria sa...

Vilket fint namn ni valt, det är så härligt att folk ger sina barn som betyder något....
ja du vet ju själv vilka tokiga namn jag har på mina barn..
Lycka till nu...kram maria