fredag, januari 27, 2012

Charlie 11 månader

Idag fick vi äntligen ganska bra ljus så vi kunde ta månadsfotografierna på Charlie. Nästa gång fyller han 1 år och sista gången jag gör såna här riktiga månadscollage. Så roligt att följa hur de växer och ändras....Vid 11 månader:
- Väger nu 8660 g och är 73 cm
- Äter i princip allt, äter nu 8-månadersburkar men gärna vår mat. Dock räcker inte det för att han ska hålla sig mätt på nattetid, så vi brukar först ge burk och sen fylla på med vår mat. Äter välling, gröt eller vad som bjuds. Älskar bröd och majskrokar.
- Slutade amma 4 dagar innan 11-månadersdagen, mest pga att han sov borta med pappa och Aston och det kändes som att det var läge. Mamma hade dock kunnat fortsätta lite till ;-)
- Sovit borta och utan mamma för första gången, det gick alldeles strålande!
- Har inte en enda tand ännu ;-)
- GÅR! 1,5 vecka före 11-månadersdagen tog han sina första trevande steg utan stöd. 3 dagar innan han blev 11 månaders gick han 6-7 steg, gång på gång och igår 26/1 så knäckte han koden. Dock går det fortfarande fortare med "krypstilen" han har ;-)
- Tecknar när han är hungrig (pekfingret i munnen och smackar sen), trött (händerna bakom öronen), vill sova (lutar kinden i ena handen) eller vill sjunga (visar vilken sång, Imse vimse - han fnular med fingrarna - eller En kulen natt - viftar med armarna från sida till sida).
- Sover nu rätt bra nattetid, vaknar ofta till några ggr men behöver bara napp och filt. En gång vill han dock ha välling, ger sig inte förrän han får den.
- Säger inte mycket än, men förstår desto mer. Han säger Titta, Dä!, Nääää och skakar på huvudet, Na! (napp), ma-ma (mamma), Nnnnn (snuttis), Mmmmm (säger bilen), Sccchhhh och lyfter handen (flygplan)
- Älskar bilar, musik, spela på trumma, xylofon eller gitarr.

De tidigare collagen

8 kommentarer:

Anna sa...

Vad kul det är att titta på dessa collage!
Vilken skatt!

Vinterkramen Anna

mittnyalivsommamma sa...

Vilka fina bilder :-) du är verkligen riktigt duktig på att fotografera.

Jozebelle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jozebelle sa...

Åh så stor han har blivit jag älskar kepsen han har och han ser så stor ut nu, min Man *ler*

Önskar att jag hade gjort såna är serier men men, det kanske kommer barnbarn så småningom! Men det röjer ett tag till - men den som väntar på något gott!

LillBlomman sa...

Såååå fin han är och jag förundra över hur olika de är dina yngsta två. Har en vän där barnen är kopior av en förälder var, undrar om det blir samma här:) Kram!

Anonym sa...

Underbara sötnosen! Så kul att se hur han växer :)

puss /K

La Vikinga sa...

Hej Webmoster - snygga bilder!!

Du som är webmaster (nästan) - kan du hjälpa mig att aktivera mitt konto på Scrap-Perras? Det står att mitt konto (LaVikinga) är inaktiverat och att man ska kontakta en administratör, fast det står inte hur... Jag hade tänkt få upp mitt bidrag innan 31 januari...

Tacksam för hjälp,

Charlotta / La Vikinga

Aase sa...

Åh vilken tydlghet det blir me dessa bilder vilken stor killa han blivit och fina minnen har du kvar :)

Kram