lördag, december 24, 2016

DAG 261 - julafton och mat....

Hur tänker man kring julhelgen och all denna mat man kommer äta?! Allt man kommer utsättas för?

Jag har ju nått min målvikt och även behållt vikten de senaste månaderna, vilket gör att man lätt slappnar av och att man även blir mer tillåtande i sina matvanor. Vilket iofs även är sunt!

Men jag försökte inför denna jul att tänka till... Om jag inte vill äta kokt potatis, så måste det finnas något annat alternativ..... Jag gjorde Quinoasallad, Brysselkålpaj (på dinkelfullkornsmjöl istället för vetemjöl), en valnötspesto (som inte blev så god som jag hade hoppats - den gör jag inte igen tyvärr), Itrims goda enkla snabba Senapssill (på matjesill bland annat) och hemmagjorda köttbullar.

Jag har idag ätit både skinka, vanlig sill, ägg med majonäs på MEN jag har även satsat på mer sallad och nyttigare tillbehör! Och en liten klick Jansson... Jag ville tillåta mig själv att äta av ALLT jag ville, även godis och Ris a la Malta (med vispgrädde i). Men jag begränsar mig och tänker till, äter långsamt och känner efter. Är jag verkligen mer hungrig eller är det bara vanan och ögonen som vill ha mer?!

Jag sätter sällan upp förbud för mig själv, utan tänker att det är bättre att jag startar om imorgon om jag råkat äta lite för mkt idag.... Och jag överäter sällan, även om jag tyvärr tillåter mig godsaker lite mer nu än förut.... Men nya tag!!


Inga kommentarer: