lördag, december 08, 2007

Foto på sta'n

Vid 14-tiden träffades ett gäng glada entusiaster upp i Gamla sta'n (jag, AnnaE, Jozebelle, Clara, Sussiebre, Åsa och Richard). Det var en chanstagning att försöka fotografera idag, eftersom vädret inte var det bästa och tyvärr blev det en hel del regn och inga som helst fotografier inne i Gamla sta'n...

Vi bestämde oss dock för att gå in mot NK för att se julskyltningen och när vi närmade oss Kungsan bestämde jag mig för att INTE gå hem utan att ta några som helst bilder. Så fram med kameran och fota :)

Här är min dag i lite bilder... Tyvärr lockade inte vädret till alltför många innovativa foton, men fotat har jag iaf!NK:a julskyltning... Inte så himla julig i år, kändes lite psykedelisk i sina färger. Men skoj att se iaf...
Glasobelisken vid Sergel... Har länge tänkt fota den, men inte tagit mig tillfälle tidigare


Julskyltning vid Åhléns city


De hade massor med olika utstyrslar på dockorna och så spelades julmusiken som olika musikstilar till klädnaden (reggae, rockabilly, country osv)... Coolt!


Stadstrafik vid Centralen... Testar manuella inställningar och det går väl sisådär... Blir lite oskarpt trots stativ mm... Men övning ger färdighet :)

10 kommentarer:

AnnaB sa...

Trist med vädret men du fick ju jättehärliga bilder ändå! Vill verkligen följa med på fotosafari någon gång. Kanske i vår?

Anzan sa...

Superfina foton allihopa!! *kram*

Sussiebre sa...

Trots det tråkiga vädret så hade vi ju en trevlig stund.
Ska önska mig ett stativ så jag kan "leka ordentligt" jag också....
Vi kanske redan nu ska kolla på datum i februari/mars för ny tur?

Kram Sussie

Fialia http://scrappa.blogg.se sa...

ÅÅÅÅÅH vad snygga bilder!! De känns härligt vintrigt, krispiga och juliga!! Grymt!

Kram!

Jomzan sa...

Jättecoola bilder! Jag vill också...

AnnaHanna sa...

Halloj! Superfina bilder. Den på glasobelisken blev ju kanon!
Jag hann inte med den vyn själv och känner en viss avundsjuka nu när jag ser hur fin din blev :-)
Tack för en superdag - jag har äntligen lagt ut mina bilder också nu.
Jag kom på att jag är skyldig dig en fika också - det blev ju bara en eftersom alla batterier tog slut och vi också - oväntat tidigt.
Kram //Anna

Anonym sa...

Va´festligt!
jag var på tillfälligt besök i Stockholm i lördags och befann mig precis på samma platser som du.
Först en sväng på julmarknaden i gamla sta´n och sedan en titt på NKs julskyltning. Därefter brända mandlar i Kungsträdgården.
Precis som du var jag utrustad med kameran och trängdes framför skyltfönstren på NK. Tänk om vi var där samtidigt? (ca 16:00-tiden)
//Anna "Suddargumman"

Jozebelle sa...

Du finns ju också en bra bild på obelixen....sen fick du nog fler bra bilder än mej, jag vet inte varför men ibörjan kände jag mej stressad men jag var ju det redan när jag kom så efter fikat så kände jag mej lugnare och fick en del bra bilder, men har inte hunnit kolla så ordentligt på dom än, bara en jag redigerat och den ligger på min blogg...

Mindi sa...

Jag tyckte att det blev underbara bilder i alla fall. :) Så roligt att få se dem!

Men vet du ... attans... att jag inte visste om detta.... *surar*.... jag var ju faktiskt i Stockholm i helgen. Vi var på IDOL finalen och bodde kvar på Hotell. Jag hade absolut hängt på er! :) Jag tänkte faktiskt på dig och Anna då vi var vid centralen då jag mindes att ni var där och fotograferade belysningen i fjol. :)

Ha det jätte gott!

Kramis
M I N D I

fanny sa...

Men herreguuuud vilka härliga bilder trots vädret! Du är sååå duktig!