tisdag, november 18, 2008

Fotomentor....?!

Det finns så oerhört mycket jag skulle vilja lära mig inom fotograferingen! Jag vill utvecklas! Jag vill lära mig mer! Jag är nyfiken!

Jag skulle vilja kunna mer teknik, mer manuella inställningar - våga testa mer. Ljussättning i studio... Jobba mer med ljus, blixt, komposition osv... Bildredigering och retusch...

Vill ha obegränsat med pengar så jag kan köpa och använda den utrustning jag vill ha... Eller iaf ha tillgång till utrustning att låna för att experimentera och lära mig mer ;-)

Jag vill arbeta med fotografering mer professionellt, både i natur och i studio... Vill kunna titulera mig fotograf utan att känna att jag "fuskar" inom området (vilket jag inte gör, men så känner jag alltid när jag inte har de riktiga teoretiska kunskaperna att luta mig mot. Löjligt, va?)

Jag har ett bra bildseende, det vet jag. Jag kan komponera bilder och hittar spännande motiv och ofta blir bilderna som jag vill. Men jag vill utvecklas!!

Jag vill ha en fotomentor som arbetar professionellt med fotografering. Var 17 hittar man en sån? Nån som tycker det är ok att lära ut fotokonsten, som man känner förtroende för, som inte tycker man är i vägen osv... Hur kommer man in i den branschen, så man kan bli fotograf på "riktigt"? Så man får uppdrag och kan tjäna pengar på sin hobby??

Nån som har tips? :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

man kanske kan få gå en praktik på nå vis hos nån fotograf eller kanske som lärling :-D

Anonym sa...

Välj ut en fotograf du beundrar och ser upp till - lämpligen aktiv i Stockholmstrakten, av praktiska skäl. Sen mejlar du och frågar, helt enkelt. Ha ett uppdaterat Flickr-galleri med dina egna bilder att länka till, så att din tilltänkta mentor ser att du inte direkt börjar från ruta 1.

Du får kanske betala lite för era sessioner (men du har ju "obegränsat med pengar" såg jag, så det är väl inga problem! *fniss*), men jag tror att många blir smickrade över att bli tillfrågade och försöker klämma in det engagemanget om de kan. Tror att ett sådant uppdrag kan vara utvecklande för ett proffs också, just för att det utmanar deras pedagogiska talanger, utöver de fotografiska!

Lycka till! Blir så glad när jag läser detta, det strömmar sån energi ur dina ord!