lördag, december 20, 2008

Svar på lite frågor :-)

Här kommer lite svar på frågor jag fått.... Hoppas det förtydligar nåt :-) TACK för att ni frågade, ska verkligen försöka svara på fler frågor om det kommer några....

Anonym sa...
Var i Stockholm bor du? Gata?
Var i Stockholm jobbar du?
Tänkte på att du nämnt hur du promenerar mellan hem och arbete, blev lite nyfiken på det bara

Mitt svar
Jag bor på Kungsholmen :-) När jag skrev inläggen om att jag promenerade mellan jobbet och hemmet så arbetade jag på Söder... Mitt nya jobb ligger dock på Kungsholmen (när jag inte är mammaledig kommer jag alltså ha drygt 10 min att gå till jobbet)

Anonym sa...
Är bara du som uppdatterar och arbetar med Swe-blogen, eller hänger badanka med ibland också?

Mitt svar
I början hjälpte Åsa/badanka till, nu är det jag som har hand om och ansvarar för bloggen... Får sen i höstas hjälp av några i inspirationsteamet att fixa med uppdateringar mm.

Anonym sa...
Jag undrar hur din scrap-hörna ser ut! Eller det kanske är ett scrap-rum..? Själv har jag ingetdera, jag tar fram prylarna till soffbordet när det är dags att pyssla!
Jag undrar också vad du har scrappat för album, alltså vad de heter och vilka format de är i.

Kram
/isabeli

Mitt svar
Oj, min hörna är ett kreativt och ÖVERFULLT kaos *s* Jag har en del av vardagsrummet som jag har en 2,5 m lång bänkskiva med plats för scrap och dator, hyllor på väggarna mm... Skäms att fota, för det är såååå mkt prylar och så rörigt ;-) Vi hoppas på att kunna köpa/bygga hus inom några år och då SKA jag ha en stoooor studio för mina scrapsaker, fotogrejer, datorer mm :-)

Jag scrappar familjealbum i 12x12, sen en BoM i letter och en BoM i 6x12 (varvar format utifrån vad jag känner för, inte så att vissa saker hamnar i ena albumet och andra i det andra). Jag scrappar även följande i lettersize: barnens album samt resealbum.

Marie - Gula Villan i Vallen sa...
Sen undrar jag om du har ng erfarenhet av att köpa begagnade digitalkameror? Jag funderar på det, eftersom jag för tillfället inte har råd med en helt ny.

Mitt svar
Nej, jag har inte den erfarenheten själv. Men vet några andra som köpt begagnade objektiv och varit nöjda! Varför inte? Det enda är att det kan vara bra att veta hur många exponeringar man tagit med kameran (alltså antalet bilder), så att du inte behöver byta bländare det första du gör.

Fnyz sa...
hmmm, hmmmm, jooo det här med reflexskärmar :-D kanske du kunde berätta ltie mer om sånna? alltså jag känner mig helt lost när de gäller sånna grejer, hur använder man dem? och vad är de bra för m.m. m.m :-D blev ingen liten fråga heller ;-)

Mitt svar
En reflexskärm är bra att använda för att jämna ut skuggor mm. Tänk dig att du fotograferar vid ett fönster, då blir ena sidan ljusare och andra sidan mörkare. Använder man en reflexskärm på den mörka sidan studsar ljuset mot den och ljusar upp motivet på den sidan = jämnare ljus. Om man ska använda vit, silver eller guldfärgad skärm beror på ljuset bland annat.

Kristin sa...
Jag undrar hur du sätter ihop 3 foton i en och samma bild så som du tex gjort med Astons månadsbilder?

Mitt svar
När jag får lite tid över ska jag göra ett speciellt inlägg om det :-) Men enkelt förklarat så öppnar jag ett fönster med vit bakgrund i Photoshop, förminskar 3 bilder till samma storlek och gör tunna svarta ramar runt. Dessa bilder placerar jag i det nya fönstret (i separata lager) och placerar på de ställen jag vill ha dom. Lägg till en text. Slå ihop alla lager och sätt en svart tunn ram runt hela bilden :-)

lambisoft sa...
Jag läste din beskrivning av hur du gör bakgrunder mörka. Jag får dock inte rätt på det, när jag trycker på handen händer inte ett smack, det kommer inte upp något där man kan välja storlek på penslar.

Mitt svar
Se till att det är rätt hand du väljer, nämligen den hand som håller ihop tumme och pekfinger (det är Burn tool)

HegeT sa...

Hei.
Jeg er stor fan av skissene dine, og er stadig inne på skissesiden din. Nå er den ikke blitt oppdatert på en stund, og det kan jo ha sine årsaker.... (Aston).....
Så da kommer egentlig spørsmålet mitt...Kommer du til å legge ut flere skisser?
Håper inderlig det, for jeg har blitt helt "avhengig"....

Mitt svar
Jag uppdaterade den skisssidan häromdagen, det gick visst över 1 år sen sist... Men det var inga nya skisser jag la upp, utan endast såna som varit publicerade i Scrapbooking mm samt på Swe-bloggen sen jag uppdaterade sist. Men ja, jag tänkte lägga upp skisser där och förhoppningsvis lite oftare än en gång om året :-)

Miss Goldie sa...
Hej!
Jag undrar hur du gör för att få länkar (här i bloggen) att öppnas i en ny flik. I ett inlägg hade du t.ex. en länk till tvspelsweb.se och då man klickade på den så öppnades den sidan i en egen flik. I min blogg öppnas det i samma flik som bloggen - irriterande tycker jag :-)
Hoppas du kan hjälpa!

Mitt svar
Du behöver lägga till en liten kodrad i den kod som länkar till en ny sida. Inom taggarna [a href="hemsideadressen"]hemsida[/a] (byt ut [ och ] mot < och > ) så ska man skriva target=_blank efter pluttarna i a href-fältet. Dvs [a href="hemsideadressen" target=_blank]hemsida[/a]

Men kom ihåg att BYTA klamrarna mot pilar....

Miss Goldie sa...
Hej igen!
Kom på en fråga till :-)
Hur lång tid tar det ungefär att göra ett foto med svart bakgrund med burn tool? Jag testade nyss och det tog nog 20-30 min för mig. Det är så svårt med hårstrån, hur gör du där? Hur många pixlar har du på verktyget då? Man måste ju ha pyttelitet för att gå mellan alla hårstrån och det tar sån tiiiid! :-)

Mitt svar
Jag är inte så jättenoga runt håret utan låter det mörkas ner lite. Men bara så mkt att det ser naturligt ut. Jag går alltså inte runt hårstrå för hårstrå utan drar med en relativt liten pensel runt huvudet. Beroende på hur mkt som ska mörkas ner så lägger jag ju olika med tid, men på de bilder jag visat på Aston har jag lagt ner kanske 2-5 min på bakgrunderna.

Milli sa...
Du som har så många objektiv, har du med dig alla när du går ut osv? Hur förvarar du då dom? Min väska är så gott som knökfull med kamera och 2 objektiv, ett paraply, plånbok och telefion och ändå är den väskan stor. Så jag är nyfiken på hur din förvaringsväska ser ut :)

Mitt svar
Nä, jag har ett eller ev. två objektiv med mig ut. Eftersom jag numer har barnvagn med mig så har jag kamera och objektiv i vagnen. Innan dess la jag dom i vanliga handväskan :-) Jag har två kameraväskor eftersom jag har två digitala systemkameror. Men skulle vilja ha en kameraryggsäck, tror det är himla smidigt - om man hittar rätt sort...

1 kommentar:

Miss Goldie sa...

Hej! Tack för dina svar, men jag fattar fortfarande inte var jag ska ändra i koden. Var finns den där koden? Hittar inget sånt alls... Kan du förklara lite närmare, snälla? I så fall är du en ängel!!! :-)