måndag, december 05, 2011

Journal your christmas | 5 dec

Fotolöst inlägg....

5 december: Traditioner... Vad har vi fått för traditioner med oss? Vad har vi skapat för traditioner? Många av de traditioner vi idag har i vår familj, har vi skapat själva. Men lite kommer såklart från mitt hem. När jag var barn hade vi en paketkalender, vi var 4 barn vilket gav 6 paket var i december. Det förde jag vidare till mina stora barn, och från nästa år kör jag vidare med det till de små barnen. Vi grillar skinka, gör Jansson enligt mors/farmors recept, kokar risgrynsgröt och gör ris a la malta dagen före julafton. Vi skaffar oss en riktig gran och klär den kvällen för julafton till tonerna av ljuv julmusik. Sen sätter vi oss framför den tända granen, tittar på tv och äter ljummen skinka på hårt bröd och dricker te.

På julaftonsmorgonen har alla barnen varsin strumpa, paket ges till de små och alla får tidningar och lite godis. Vi äter ris a la Malta med saftsoppa på morgonen, sen umgås vi och njuter av julaftonen precis hela dagen. Vi äter jullunch, tittar på Kalle Anka, öppnar nåt litet paket, väntar på Tomten, äter lättare middag och sen kommer Tomten!

Vi njuter helt enkelt av en dag tillsammans, med VÅRA egna traditioner.... <3

Den färdiga, fotolösa, sidan ;-)


3 kommentarer:

Hanna-Marie sa...

smart å ha uppdelat med paketen istället för att alla 4 får paket varje dag, vi hade åxå paketkalender när jag var liten men då var vi bara två syskon så vi fick ett varsit varje dag men det behövs ju itne egentligen.

Jozebelle sa...

Här får de något eler så gör vi något vid varje Advent men då blir det lite större saker istället. Kanske...

Anne/Scrappefruen sa...

Så lekkert! Og for en god ide å skrive ned tradisjonene så de blir bevart!!