lördag, december 24, 2011

Min studio och min lucka i SWE:s julkalender

Idag är det min tur att visa min studio i årets julkalender i SWE-bloggen. Årets kalender är att vi i teamet visar upp våra scraprum/studios/vardagsrum/vrår... Den som känner mig vet att jag har svårt att begränsa mig, så många foton blir det ;-) Så välkommen in i min värld, det är här jag slappnar av, skapar och njuter!

När man kliver in i vårt hus kommer man först in i hallen och rundar man trappan kommer man direkt in i min studio. Eller min och min, jag delar den med min 3-åriga son Aston som oxå har ett hörn här (och när minstingen Charlie blir så stor att han börjar pyssla ska även han få plats här såklart).

Jag har valt att bygga upp hyllor mm på den enda stora vägg som finns i detta rum. Hyllor för korgar, lådor, papperssamlare mm... En vacker dag, förhoppningsvis om inte allför lång tid fram i tiden, så ska vi måla om till vitt och ha en klatshig färg bakom hyllorna, byta fönster för att få bort det bruna och då ska jag även måla om hyllplan mm. Då kommer jag bygga om, men för nu är detta en toppenlösning! Två skrivbord i vinkel samt en lång avlastningsbänk...


Här samsas det mesta i scrapväg tillsammans med min dator


Små kryddhyllor från IKEA rymmer massor av mister, den svarta lådan nere till vänster innehåller endel av mina teknikgrejer såsom mer mister, distress stains, pappersrör att stämpla med, sönderklippta skumsvampar att smeta ut gesso med osv. Det är en låda som är mycket rolig att titta i....


På min clip-it-up har jag massor med gamla godingar. Jag har valt att ha kvar mina gamla rubons, dekorationer mm hängande där, med förhoppning om att använda det och faktum är att jag oftare och oftare kikar runt bland allt godis där :-)


Jag älskar mister, i alla former!!


Under misterna har jag en blomkruka i zink, i de tre behållarna samsas pennor och verktyg med penslar och nålar. Framför står färger och de glitterlim jag använder mest. De andra glitterlimsflaskorna ligger i en plastväska i min scrapväska under bordet. Där förvarar jag lite andra färger oxå som jag inte använder så ofta.


Verktygsväskan innehåller bokstäver, pennor och annat smått och gott. Och så har jag min dator och min skrivare nära till hands, jag lyssnar ofta på ljudbok då jag scrappar. Sen är det skönt att ha nära till internet och alla utmaningar mm som finns därute. Jag har ett block och lite papper liggande på mitt skrivbord, så jag kan notera utmaningar eller rita en skiss eller två när andan faller på - vilket den gör ofta!


Denna vackra sten ligger synligt, budskapet är viktigt! Fick stenen av en scrapvän för några år sen, tack Carina!


Tittar vi till vänster när jag sitter framför datorn så står mitt andra skrivbord där. Vid det bordet sitter jag och pysslar på min jättefina turkosa skärmatta från Prima. Visste ni att den är svart på andra sidan?! Inte, skrolla upp och titta framför min tekniklåda mm så får ni se ytterligare en matta med den svarta sidan upp... Här har jag gesso, modeling paste och lite färg lättillgängligt tillsammans med mina älskade fjärilspunchar.


Hmmmm, det svarta hålet under skrivbordet.... Det är man inte så stolt över såklart.... Jag har tre såna här små trådbyråar fulla med dekorationer, lite tidningar, wellpapp och silkespapper. En låda innehåller punchar osv... Och så ser ni min eminenta blomförvaring, en hederlig påse ;-)


Bokstäver, bokstäver, bokstäver.... I denna samlare förvarar jag endel av dom. Perfekt att ha dom samlade!


Men se där!! Sällskap är väl alltid trevligt?! Och ja, Charlie drar gärna fram papper och dekorationer ur sina lådor mm. Men jag hoppas att det snart ska ta slut med det ;-)


De här papperssamlarna från Cropper Hopper är verkligen fantastiska!! Jag har några till som inte står här... De rymmer massor!! Jag förvarar mönsterpapper i några, spillbitar i en av dom, cardstock (vita, svarta, bruna och kraft) i en annan osv... Mellan två av samlarna har jag oxå spillbitar *rodnar* Det blir endel....


Här sitter Aston och målar. I skåpet ni ser har han sina färger, pennor, papper, block, lera, lim, paljetter mm... Bordet är fullt av färg, precis som det ska vara i en studio. Men då vi köpte bordet och stolarna på loppis just för detta ändamål så gör det inget!


En liten kik in i ena klädkammaren oxå... Här förvarar jag saker som jag inte använder så ofta, men som jag vill ha lättillgängligt i alla fall. Sakerna samsas med resesäng, kläder, skor och massor med fotoalbum mm. Och så julklappar, för jag orkade inte plocka ur dom när jag fotade. Så ni får se den röran ;-) Här ser ni en mappvagn med cardstock, bakom den står ytterligare en mappvagn med mönstrade (gamla) papper. I trådbackarna finns färger, filttyger, ink, pärlor, pennor och massor med godis. I backarna finns det andra roliga saker, men de tar vi inte upp nu.


Ett litet tips från mig... Här är min mistlåda. Det är en 12x12 låda jag fått scrapmaterial i, jag har tejpat upp locket så de bildar ett slags skydd på tre sidor. Där kan man mista bäst man vill utan att få färg överallt....


Och tillsist, man ska omge sig med saker man blir glad av! Så i min studio står mina och Astons stenmonster på fönsterbrädan. I vår ställer vi ut dom i trädgården, men nu står de fina stenarna vi målat i studion och förgyller våra dagar.


Stort tack för att du kikat in hos mig. Och har du inte gjort ett besök hemma hos mig och de andra tjejerna i SWE-bloggen så passa på och gör det och skriv en rad eller två!

God jul!!!!

1 kommentar:

Angela sa...

Vilket rum! Blev oerhört scrapsugen nu kände jag ;)... din mistlåda var ju bara hur smart som helst, det måste jag ta och fixa en själv. Jag drar mig ofta för att använda dessa bara för att det är så lätt att få mist där man inte vill ha mist + att det blir jobbigt att behöva torka bort det som hamnar utanför... så det här lät verkligen som en bra lösning. Tack för tipset!